
Den gode danske frokost. På gode danske arbejdsvilkår.
Smurt med passion.
Serveret med arbejdsglæde.
Hos Restaurant 1899 er den danske frokost vores store passion. Her får du smørrebrød af højeste kvalitet.
Vores brød er frisk og nybagt fra Gilleleje Havn. Resten af maden kræser vi om helt fra bunden til mindste detalje i vores eget køkken.
Vi bruger altid friske råvarer og elsker at gå på opdagelse i alt det, årstiderne og naturen har at byde på.
Fra sæsonens sild, syltede sennepskorn, hjemmelavet kryddersnaps og håndpillede rejer til årstidernes svampe, overdådig tatar, spændende danske oste med marinerede skovbær og hjemmebagt knækbrød rundet af med god gammeldags æblekage.

Skænket med ekstra tillæg.
Til smørrebrød hører øl og snaps. Derfor har vi godt øl i hanerne og på flaske. Både de klassiske og de nye spændende fra mindre bryghuse.
Det samme gælder akvavitten fra Aalborg og Norden til vores egne hjemmelavede kryddersnapse.
Vinkortet byder både på bobler, rødhvid, hvidvin og rosé.

Krydret med faglig stolthed
Restaurant 1899 er startet af parret Sinem og Rune Dybvad Demir. De ønskede begge at forene deres passion for den gode danske frokost med gode arbejdsvilkår.
Sinem er uddannet tjener og har arbejdet som restaurantchef i Mikkeller Færgekroen i Tivoli. Og som tjener på blandt andet Restaurant Puk og Restaurant Kronborg.
Vores kokke og tjenere er en skøn blanding af både erfaring og nyt talent. De har alle en høj faglighed og det tilfælles, at de brænder for den danske madkultur og den gode oplevelse, der gør 1899 til noget særligt.

Anrettet på
en bund af overenskomst
1899 var året, hvor det danske arbejdsmarked blev grundlagt. Her satte arbejdsgivere og arbejdere sig sammen om bordet og blev enige om løn- og arbejdsforhold.
Aftalen bliver kaldt Septemberforliget og var første skridt mod overenskomster og den danske model.
Trods det er arbejdsmiljøet i restaurationsbranchen i dag hårdt, og de fleste arbejder uden overenskomst og rettigheder.
På 1899 har vi taget skeen i den anden hånd. For os er gode arbejdsvilkår opskriften på høj kvalitet, faglig stolthed og god service. Det håber vi, du både smager og oplever.
